Bygget i Sandrinoparken fortskrider

Efter domstolsbeslut står det klart att linköpingsföretaget Botrygg kommer att bygga nya vårdbostäder strax intill den skolbyggnation företaget redan inlett vid gamla lärarhögskolan.

50 nya vårdbostäder i Sandrinoparken ska byggas bakom gamla lärarhögskolan i centrala Linköping.

50 nya vårdbostäder i Sandrinoparken ska byggas bakom gamla lärarhögskolan i centrala Linköping.

Foto:

Linköping2014-02-17 08:02


Den 25 oktober 2013 tilldelades Botrygg, via en markanvisningstävling, uppdraget att bygga 50 nya vårdbostäder i Sandrinoparken bakom gamla lärarhögskolan i centrala Linköping men kort därefter uppstod komplikationer.

Rättvisa skipas
Upphandlingen överklagades av Skanska (SMEBAB) som också deltog i markanvisnings-tävlingen. Det överklagande företaget ansåg att Botryggs anbud inte uppfyllde samtliga skallkrav och projekteringen av det nya äldreboendet fick därför avbrytas. I veckan kom domen från Förvaltningsrätten om att Skanskas ansökan om överprövning avslås. Nu är det därför dags att sätta spaden i marken.
- Domen är intressant för den ger kommunen möjlighet att göra upphandlingar av nya byggnader utan att krav ställs på helt färdiga handlingar i anbudsskedet. Det vore helt omöjligt att fem olika anbudsgivare skulle ta fram färdiga bygghandlingar som Skanska synes ha menat i denna process, säger Botryggs vd Michael Cocozza.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om