Byggherrarna i Bo2017 fick klargörande brev

Den stora och prestigefyllda samhälls och bostadsmässan i Västra Valla skall genomföras under år 2017 om den styrande majoriteten får fortsätta att styra efter väljarnas dom i september. Men nu går socialdemokraterna ut med ett brev till de byggherrar som blivit tilldelad mark i bomässoområdet och talar om att man tänker fullfölja de intentioner man yrkat på i kommunfullmäktige under våren 2014. I klartext LinköpingsBo2017ska stoppas men byggandet av bostadsområdet i Västra Valla fortsätter planenligt.

Lena Micko har tillsammans med partikollegan Stina Edlund skrivit brev till Byggherrarna i BO2017.

Lena Micko har tillsammans med partikollegan Stina Edlund skrivit brev till Byggherrarna i BO2017.

Foto:

Linköping2014-04-16 07:05


Vid kommunfullmäktigesammanträdet i september 2013 antogs den bordlagda detaljplanen för Västra Valla och sedan följde en animerad årtalsdiskussion och en del styrelseavhopp i Bo2016. Under våren 2014 deklarerade både miljöpartiet och socialdemokraterna att man ville stoppa bomässan,aktiebolag; Linköpingsexpo, av främst ekonomiska skäl.

Bomässans korta historik
Debatten om Linköpings Bo2017 har stundtals varit hätsk och den lär inte under tystna under valåret 2014. Frågan är nu vad som händer efter valet? Bostad- och samhällsmässan fortsätter att rulla på i sin planering och det kommunala aktiebolaget, Linköpings expo AB, jobbar vidare. Vid ett majoritetsskifte finns det risk för att bomässan stoppas och vad som händer då är oklart när det gäller de avtal som redan har skrivits under mellan byggherrarna och kommunen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om