Byggherrarna omvandlar Vasastaden

Området vid Industrigatan i Övre Vasastaden är ett lätt "sunkigt industriområde" idag. Men nu rivs det för att få luft och ljus. Grävskopor och provisoriska rondeller kan irritera en del under byggtiden men resultatet kan förmodligen ingen klaga över när det är klart.

För ett och halvt år sedan samlades byggherrarna och redogjorde för sina planer; Botrygg, HSB, JM, Kärnhem, Riksbyggen och Stångåstaden.

För ett och halvt år sedan samlades byggherrarna och redogjorde för sina planer; Botrygg, HSB, JM, Kärnhem, Riksbyggen och Stångåstaden.

Foto:

Linköping2012-10-09 06:41


Byggherrarna Botrygg, HSB, JM, Kärnhem, Riksbyggen och Stångåstaden ska samverka och bygga en helt ny stadsdel. Övre Vasastaden kommer i och med detta ändra skepnad totalt i den kommande byggnationen. Det hela började när Botryggs vd Michael Cocozza tog en kommunal kontakt redan i juni 2002.

Trögt i portgången
Efter att den första kontakten var tagen låg det hela stilla några år för att sedan skjuta fart igen under 2009. Botrygg startade med att köpa de privata fastigheterna som ligger vid Industrigatan och bolaget kommer där att bygga ungefär 500 lägenheter av de planerade 900 bostäderna.
Det är inte enbart sex olika byggherrar som ska samsas utan man har dessutom anlitat 13 olika arkitektkontor för att säkerställa en mångfald i det nya bostadsområdet.
Första delen av byggnationen kommer att innefatta fem till sju kvarter där det ska finnas både högre huskroppar med fjorton våningar och lägre hus med fyra våningar.
Övre Vasastaden består av två kvarter, Alnen och Automaten och det sträcker sig på södra sidan av Industrigatan från Östgötagatan ända upp till Bergsrondellen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om