Byggprojekt Övre Vasastaden hotas

Området vid Industrigatan i Övre Vasastaden är ett gammalt traditionellt industriområde som håller på att omvandlas till Linköpings modernaste bostadsområde. Just nu rivs det för fullt för att skapa utrymmeför hundratals centralt belägna lägenheter.

Planerna för Övre Vasastaden verkar snöa in.

Planerna för Övre Vasastaden verkar snöa in.

Foto:

Linköping2012-12-05 07:50


En detaljplan i Vasastaden för kvarteret Automaten och del av kvarteret Alnen har antagits av kommunfullmäktige den femtonde november i år.

Klaga över bullret
Den 30:e november lämnade Saab in en besvärsskrivelse till länsstyrelsen i Östergötland.
Företaget lämnar in ett överklagande reflexmässigt för att säkra sin framtida produktion av flygplan.
Linköping har hamnat i ett byråkratiskt dilemma. Stuprörstänkandet hos två olika myndigheter, Boverket och Naturvårdsverket, gör att Saab inte kan lita på en prövning från Naturvårdsverket när bostäderna redan är på plats.
- De berörda områdena ligger i ett område där det inte funnits bostadsbebyggelse tidigare och de maximala bullervärdena överstiger 80 decibel enligt utförda mätningar. Det överstiger därmed Naturvårdsverkets max gräns på 70 decibel. Därför vill vi med vår överklagan tydliggöra var gränserna går och vilka effekter det kan få för vår verksamhet, säger Jan Gemundsson platschef på ett Saab som nyligen anställt 300 personer och väntar på nya JAS beställnigar från riksdagen imorgon. Saab begär också i sin skrivelse få ytterligare tid till den 20:e november att kunna utveckla grunderna för sitt överklagande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om