Byggstrejken rycker närmare

Konflikten på byggnads avtalsområde rullar vidare och parterna står väldigt långt ifrån varandra. Om inte en uppgörelse nås i närtid kommer strejkvarslet att lösas ut den sjunde mars. Hela 120 byggen omfattas av konfliktåtgärderna i Sverige och flera stora byggprojekt i Linköping berörs.

Linköping2012-02-27 07:54

Fotbollsarenan i Kallerstad, nya universitetssjukhuset, Östra Länken och bostadsprojekt på Tinnisparkeringen kommer att stå stilla om strejken bryter ut.

Varslar om åtgärder
Avtalsrörelsen har dragit igång och fackförbundet Byggnads varslade i fredags om stridsåtgärder mot företag som är medlemmar i Sveriges Byggindustrier. Stridsåtgärderna träder i kraft onsdagen den sjunde mars och varslen berör ungefär 3 000 av Byggnads medlemmar och varslet omfattar 120 arbetsplatser på 40 företag.
- Eftersom vi inte har fått något gehör för våra lönekrav i förhandlingarna har vi varit tvungna att varsla om stridsåtgärder. Våra lönekrav är i enlighet med LO-samordningen och en del i den solidariska lönepolitiken och därmed ställer vi oss helhjärtat bakom jämställdhetspott, säger Byggnads avtalssekreterare Torbjörn Johansson i ett pressmeddelande.
Byggavtalet löper ut på onsdag i denna vecka och några reella förhandlingar om nytt avtal har inte påbörjats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om