Byt leksaker vid Filbyter

För de som vill bli av med gamla leksaker till loppisen ska ta tillfället i akt och lämna dem på någon av Tekniska verkens återvinningscentraler i Linköping.

Förra året kunde man lära sig lite om judo på familjedagen.

Förra året kunde man lära sig lite om judo på familjedagen.

Foto: Tommy Pettersson

Linköping2016-07-08 09:00

På det sätter kommer leksakerna till användning genom att nya ägare kan byta till sig dem på en leksaksloppis en lördag i slutet av augusti. Den nya ägaren blir glad och miljön sparas genom återanvändning.

Folke Filbyter

Under Stadsfesten i Linköping har Tekniska verken i fem års tid arrangerat Familjens dag i Trädgårdsföreningen. Men i år är det dags för något nytt och i och med det så försvinner namnet Familjens dag liksom även platsen i Trädgårdsföreningen. Nu bjuds istället Linköpings familjer till Stora torget, mitt emot Folke Filbyterstatyn, där Tekniska verken och Lejonfastigheter delar på en scen med underhållning för barnen.

Tekniska verkens tema är återvinning och återbruk, och precis som tidigare år finns gratis leksaksloppis och återbrukspyssel. De kramgoa maskotarna Pyret och Pärlan finns på plats och det bjuds även på vattendrinkar från kranvattenbaren, för att belysa att kranvatten är det godaste vatten som finns. Förra året lockades cirka 10 000 människor till Trädgårdsföreningen och det gick åt cirka 8 000 muggar kranvatten.

Allergivänliga hästar

Lejonfastigheter bjuder under dagen in till en ridtur på allergivänliga men snabba hästar. Unga ryttarna belönas med en medalj efter målgång, och de äldre med en present som uppmuntrar till ytterligare fysisk aktivitet. Dessutom presenteras spännande byggprojekt i Linköpings kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om