Carema backar ur affären

Det händer mycket kring företaget Carema just nu. Samma vecka som man informerade om namnbyte till Vardaga blev det också klart att man backar ur affären med Humana AB angående hemsjukvården i Linköpings kommun.

Caremas hemtjänstverksamhet är fortfarande i förhandlingsläge.

Caremas hemtjänstverksamhet är fortfarande i förhandlingsläge.

Foto:

Linköping2013-08-29 06:41


Sedan i våras har det diskuterats mellan parterna; Linköpings kommun, Carema och Humana, hur de juridiska frågorna ska hanteras i samband med en försäljning och övertagande av befintliga avtal.

Hemtjänstverksamheten?
Hela affären Carema/Humana handlade om ett flertal tjänsteprodukter bland annat hemtjänst/kundval och hemsjukvården som Linköping tar över 2014 från Landstinget i Östergötland.
Men nu drar sig Carema ur den delen som handlar om hemsjukvård och låter därmed kommunens egna regi, Leanlink ta hela verksamheten.
Peder Ellisson som är chef för kommunens omsorgsverksamhet och den tjänsteman som fört diskussionerna med Carema samt Humana kan bara konstatera faktum.
- Jag fick reda på det i fredags att man backar ur. Vi har haft ett långt och gediget förhandlingsarbete med muntliga överenskommelser kring verksamheten men nu vet att de inte kommer att ta över hemsjukvården, berättar Peder Ellison.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om