Caremaaffären genomfördes inte

Det blev som väntat ingen affär mellan Ambea AB, som är ägare till Carema, som ville sälja sin hemtjänstverksamhet inom kundval till ett annat företag som heter Humana AB.

Linköping2013-06-01 04:06

Överlåtelsen skulle ha skett idag, lördag, där nästan en tredjedel av Linköpings hemtjänsttagare skulle ha fått en ny arbetsgivare. Men Linköpings kommun hade en del att erinra mot affären.
Försäljningen förutsatte att ett godkännande från de berörda kommunerna och Konkurrensverket kom till stånd för att Humana skulle kunna tillträda den förste juni 2013. Men Linköpings kommun slog till en broms i överlåtelseaffären.
Man menar från kommunens sida att i och med att det är nytt bolag som ska sköta driften så måste man göra en ny upphandling eftersom det nuvarande avtalet gäller endast för Carema och inte för Humana.
- Vi har haft ett två timmars möte och det här är en process som är knepig men vi har som utgångspunkt att vara konstruktiva. Vi gick in på mötet med två helt olika uppfattningar. De hade en uppfattning som är från ett privaträttsligt håll  mot vår uppfattning som är från myndighetssidan. Men när vi kom ut från förhandlingarna tycker jag att de har visat stor förståelse för kommunens uppfattning, säger chefen för kommunens äldreomsorg Peder Ellison.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om