Caremaöverlåtelsen försenas igen

Det står nu klart att Carema får vänta med försäljningen och överförandet av verksamhet till Humana AB ända fram till i september som tidigast.

Linköping2013-07-08 04:06

Överlåtelsen, där nästan en tredjedel av Linköpings hemtjänsttagare finns, skulle enligt avtal ha skett den förste juni egentligen. Men Linköpings kommun hade en del att erinra mot den affären.

Vad händer?
Det hela började med att Carema flyttade över den aktuella verksamheten från moderbolaget till ett dotterbolag för att sedan sälja dotterbolaget med dess kommunala verksamhetsavtal till företaget Humana.
Försäljningen förutsatte att ett godkännande från de berörda kommunerna och Konkurrensverket kom till stånd för att Humana skulle kunna tillträda i juni 2013.
Kommunen menade å sin sida att i och med att det är ett nytt bolag som ska sköta driften så måste man göra en ny upphandling eftersom det nuvarande avtalet gäller endast för Carema och inte för Humana.
Chefen för kommunens äldreomsorg Peder Ellison har under maj och juni fört förhandlingar med berörda företag och är klar över vad som måste ske.
- Vi har haft en bra dialog hela tiden där våra respektive jurister varit inkopplade och vi har en lösning i sikte tror jag.
Vi behöver hantera frågan i våra nämnder och det kan tidigast ske i september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om