Case Open fyller tio år

Squashtävlingen Case Sweden Open är ett av landets största återkommande internationella idrottsevenemang. Nu fyller man tio år.

Fredrik Johnson har själv en framgångsrik karriär som proffs bakom sig Foto: Tommy Pettersson

Fredrik Johnson har själv en framgångsrik karriär som proffs bakom sig Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2012-09-11 06:50


Att träffa Fredrik Johnson, tävlingsansvarig för Case Swedish Open, är som att hamna i ett yrväder av energi. Han är alltid vältalig, full av idéer och sprudlande glad. Att han sedan rattar sitt företag Actipro och dessutom är försäljningschef på LHC.
- Vi började i lite mindre skala och sedan har tävlingens växt. Nu har vi växt till att bli den andra största squashtävlingen i Europa efter England och deras tävling i Manchester. Squash spelas i stort sett i hela Europa men även väldigt stort i Egypten. Lite av förklaringen till att det är stort just där är självklart att det är en gammal brittisk koloni, säger Fredrik Johnson som själv spelat i 50 länder.

Sverige inte ens nära
- Prissumman satt till en halv miljon vilket självklart lockar storspelare att komma hit. Som det är nu så har vi klart med flera av dem. Vid sidan om proffstävlingen så finns det en tävling för amatörer med drygt tjugo olika klasser. Det är en riktig breddtävling vilket är jättekul. Tyvärr har vi inte några toppspelare i Sverige just nu. Vi är inte ens med på topp 200 längre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om