Cecilia och Kerstin är vassa

Junioren Cecilia Lehrman och veteranen Kerstin Warvsten visade att ålder inte spelar någon roll för att vara en bra fäktare. De möttes i finalen i seniorklassen i en stor tävling i Kungsbacka för en tid sedan. 17-åriga Cecilia slog 51-åriga Kerstin med 15-13.

Så här kan det se ut om båda fäktarna träffar, en på foten och en på  kroppen. För att bli riktigt bra krävs att man på träning nöter in olika tänkbara scenarion i en match.

Så här kan det se ut om båda fäktarna träffar, en på foten och en på kroppen. För att bli riktigt bra krävs att man på träning nöter in olika tänkbara scenarion i en match.

Foto:

Linköping2015-03-06 07:54


Båda representerar Linköpings Fäktklubb där det är värja som gäller. I Kungsbacka möttes fäktare från södra Sverige och även Norge i många klasser. Seniorklassen mönstrade fäktare strax under den yppersta eliten. Egentligen tävlar Cecilia i juniorklass och Kerstin i veteranklass men de fäktar även i seniorklass.
Efter fäktning i pooler var det dags för utslagsomgångar. Av totalt cirka 25 fäktare stod till slut bara de båda Linköpingsfäktarna kvar.
- Det var en tät final. Cecilia ledde hela tiden och jag fick kämpa för att försöka komma ifatt, berättar Kerstin. Hon fick alltså nöja sig med silver medan Cecilia knep guldet, hennes bästa prestation hittills i karriären.
- Ja, eftersom det var mitt första guld. Jag var lite överraskad över att jag vann. Speciellt som det inte gick bra i min egen juniorklass, påpekar Cecilia.

Linköpingsfäktarna Cecilia Lehrman, 17 år, och Kerstin Warvsten, 51 år, möttes nyligen i en final i en stor tävling och visade att ålder spelar mindre roll i sporten.
Linköpingsfäktarna Cecilia Lehrman, 17 år, och Kerstin Warvsten, 51 år, möttes nyligen i en final i en stor tävling och visade att ålder spelar mindre roll i sporten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om