Centerpartiet satsar stort på maten

I går besökte Annie Lööf Creactive i Mjärdevi. - Jag har varit i Mjärdevi förut och blir lika imponerad varje gång. Jag är särskilt intresserad av företagen som jobbar med miljöteknik, säger Annie Lööf.

Annie Lööf besökte Mjärdevi.

Annie Lööf besökte Mjärdevi.

Foto:

Linköping2014-08-14 06:45


Enligt Annie Lööf är frågor som Centerpartiet driver nationellt, till exempel mat och giftfria miljöer i förskola och skola, viktiga för Centerpartiet i Linköping.
-Vi har otroligt duktiga, lokala centerpolitiker här i Linköping. Jag vet att Muharrem Demirok både arbetar med att få fart på miljöteknik och entreprenörskap. Han jobbar också med bostadsbyggande och att utveckla stadsmiljön inne i Linköping.

Höja matkvaliteten
I Centerpartiets lokala valmanifest står det att mat som serveras på kommunalt finansierad verksamhet ska vara producerad enligt svenska djurskyddskrav, att den helst ska vara närodlad och fri från onödig antibiotika.
-Det här gjorde att Centerpartiet lyckades så bra i EU-valet, och det är en av våra viktigaste frågor inför valet. Det är roligt att väldigt många brinner för högre kvalitet på maten, säger säger Annie Lööf.
För några dagar sedan presenterade Annie Lööf ett "nationellt matlyft". Centerpartiet vill lägga 100 miljoner på att höja matkvaliteten i skolor, förskolor och äldreboenden.
-Vi tycker att det är orimligt att vi i dag har en sådan dubbelmoral i Sverige. Å ena sidan har vi världens strängaste djurskydds- och miljölagstiftningar, å andra sidan upphandlar vi kött som skulle vara olagligt att producera här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om