Centralbryggeriet utökar

Idag kommer första leveransen av lokala bryggeriet Centralbryggeriets röda IPA och Tjocke Stout, till Linköpings Systembolag. I maj kom bryggeriets premiäröl. En lager tätt följt av en Pale ale och en folköl.

Viktor Hansen är en av tre ägare till Centralbryggeriet som just idag släppt två nya sorter: en IPA och en Stout.

Viktor Hansen är en av tre ägare till Centralbryggeriet som just idag släppt två nya sorter: en IPA och en Stout.

Foto:

Linköping2014-11-21 08:02


- Vi ville börja i liten skala för att se hur vår öl togs emot men nu är det dags att utöka.
Vår Stout och vår IPA är två mer smakrika öl och vår ambition är att dessa ska tilltala craftbeerälskare men även den nyfikne konsumenten som vill prova något annat,
säger Viktor Hansen en av tre ägare av Centralbryggeriet.

Smak av kaffe med en bit historia
Tillsammans med Kenny Johansson och pappa Torbjörn Hansen har han skakat liv i Linköpings ölbryggarliv. Det något lokalpatriotiske namnet hänvisar givetvis till den gamle Linköpingsprofilen Folke Filbyter. Historiska Linköping görs påmind även på de två nya sorterna.
Röda IPAn berättar en kort historik om Linköpings blodbad och Tjocke stout hänvisar till Folke Filbyters sonson, som kallades just för Folke den tjocke.
- IPAn är väldigt humlerik på amerikansk och nya zeeländsk humle. På etiketten står det lite om Linköpings blodbad. Vår stout å sin sida har en doft av cappucino och smak av choklad, svarta vinbär och kaffe. Trots att det är en svart öl är den väldigt lättdrucken, berättar Viktor Hansen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om