Charlotte har upplevt allt i fotboll

Hon började spela fotboll som sexåring. I dag, 27 år senare, har Linköpingsfödda Charlotte Rohlin varit med om det mesta på en fotbollsplan och bland annat tagit SM-guld och deltagit i OS, VM, EM och Champions League.

Charlotte Rohlin framför hemmaarenan i Linköping. Den 33-åriga mittbacken har varit med om det  mesta i fotboll och snart väntar Champions League-matcher mot Liverpool.

Charlotte Rohlin framför hemmaarenan i Linköping. Den 33-åriga mittbacken har varit med om det mesta i fotboll och snart väntar Champions League-matcher mot Liverpool.

Foto:

Linköping2014-09-29 07:15


Få fotbollsspelare är nuförtiden trogna en enda klubb. Charlotte är ett undantag och inget hon behövt ångra. Framgångarna har radat upp sig. Nu är mittbacken 33 år och ser slutet på karriären.
- Jag ska spela även nästa år men sedan är det nog stopp. Jag har inte tagit ett definitivt beslut men det lutar åt det, förklarar Charlotte.
Intresset för sport föddes tidigt, hennes bror spelade tennis och fotboll och det var naturligt för Charlotte att följa efter.
- Som liten hade jag lätt för idrott och inte minst när bollar var med. Jag fastnade för fotboll efter första träningen, berättar Charlotte som började i BK Kenty.
Allt gick dock inte på räls. Som ung fick Charlotte en gång nobben att delta i en fotbollscup.
- Jag hade missat träningar och spelat tennis i stället och de som tränat fotboll fick åka med. Jag blev arg och besviken men tränarna gjorde förstås rätt som lät de som tränade åka med. Då bestämde mig för att satsa på fotboll och visa att jag var tillräckligt bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om