Charlotte Rohlin spelar för cupfinal

Den 9-10 augusti drar Winning Ground, Sveriges största fotbollsturnering för tjejer 10-12 år, igång och fotbollsplanerna på Fotbollsarenan och vid Anders Ljungstedtska skolan fylls med spelare och familjer.

Linköping2015-07-10 20:13


Winning Ground var mottot för Dam-EM 2013. Ett arrangemang som blev en publik succé i Linköping trots att inte Sverige spelade sina matcher här.
Nu lever Winning Groundanslaget vidare i Linköping och 2014 gick första upplagan av den kommunala varianten av Winning Ground. Det artade sig då till en framgångsrik fotbollsfestival och ett rejält kliv framåt för tjejfotbollen, fair play och kamratskap.
Nu är LFC:s lagkapten Charlotte Rohlin klar som ambassadör för Winning Ground Fotbollsfestival 2015 och hon ser fram emot en semifinal i Svenska Cupen på söndag den 12 juli mot KIF Örebro. Om resultaten går LFC:s och Winning Grounds väg kan det bli cupfinal på Linköping Arena den 9 augusti mot FC Rosengård inför välfyllda läktare.
Om LFC går vidare i Svenska Cupen och får spela final mot FC Rosengård blir det en värdig avslutningen på Winning Ground Fotbollsfestival med förutsättningar för en riktig publikfest med festivaldeltagare och massor av folk på Charlotte Rohlins fotbollskarriär talar sitt egna språk och gör henne till en naturlig fotbollsambassadör.
Fostrad i BK Kenty, som senare blev Linköpings FC, och trogen moderklubben under hela karriären.
Flera internationella mästerskap i bagaget med VM-bronset 2011 som höjdpunkt. Har länge befäst positionen som en av världens bästa mittbackar och utsågs 2010 och 2011 till "Årets Back" på fotbollsgalan.
-Jag tycker Winning Ground Fotbollsfestival är ett mycket bra initiativ och glad över att vara ambassadör.
Det blir en fotbollsfest i Linköping och fantastiskt kul att det görs i samband med en LFC-match. Winning Ground är viktigt för tjejfotbollen och för damfotbollen längre fram att fler tjejer börjar spela fotboll och fortsätter spela.
Att alla lag som är med får spela en match på Linköping Arena är stort och måste vara häftigt för de unga spelarna, säger Charlotte Rohlin.
Östergötlands Fotbollförbund arrangerar nu andra upplagan av Winning Ground Fotbollsfestival den 8-9 augusti i samarbete med ett antal föreningar.
Festivalens kärnvärden är inspiration, förebilder, utbildning och drömmar.
-För Winning Ground är Charlotte Rohlin ett naturligt val som ambassadör.
Hon är suverän förebild för unga fotbollsspelare. Hon har gått hela utbildningstrappan från knattefotboll till att spela på högsta nivån i landslaget och Champions League. Charlotte kommer med sin bakgrund och personlighet att inspirera många till att våga satsa på att förverkliga sina fotbollsdrömmar, säger Andreas Green, kommunikationsansvarig på Winning Ground Fotbollsfestival.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om