Chefsrekryteringen fortsätter i höst

Rekryteringen av en efterträdare till den avgående kommundirektören Lena Rydin Hansson startar om igen efter semestrarna någon gång i början av augusti.

Paul Lindvall sover lugnt om nätterna med den tillfälliga lösningen.

Paul Lindvall sover lugnt om nätterna med den tillfälliga lösningen.

Foto:

Linköping2012-07-21 04:06


Chefsrekryteringsföretaget Transearch har anlitats sedan tidigare men de kandidater som de har tagit fram till dags dato, är visserligen dugliga personer, men de har inte riktigt haft den profil som politikerna vill ha i Linköping.

Går men stannar kvar
Lena Rydin Hansson avtackas och stiger av sin direktörstjänst i stadshuset den 24:e augusti och hon påbörjar därefter ett konsultjobb i bland annat Linköpings kommun på deltid. Kommunstyrelsens ordförande är dock inte ett dugg orolig över den uppkomna situationen. Man har redan tillfällig konstruktion klart till hösten med en uppdelning av Hanssons arbetsuppgifter på trojkan Christer Sjölund, Peder Brandt och Maria Kreese.
- Vi har ingen brådska med att få rätt person på plats för vi har en bra fungerande lösning till hösten eller så länge det behövs. Det jobbas redan en del med det här vi har haft en del informella samtal med kvalificerade personer, säger Paul Lindvall och fortsätter.
- Men innan vi går vidare med en mer formell rekrytering så vill vi ha in ännu fler duktiga kandidater att intervjua. Minst tre starka kandidater vill vi ha att ta ställning till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om