City Art Link 2012 avklarat

Nu är City Art Link avklarat för denna gång. Som vanligt har det varit en verksamhet fylld av utställningar, dans, musik och öppna hus runt om i staden.

Karin Semberg och Paul Lindvall viskar upp invigningstalet.

Karin Semberg och Paul Lindvall viskar upp invigningstalet.

Foto:

Linköping2012-09-25 06:32


I en minst sagt blöt tillställning invigdes Linköpings konstdag under lördagsförmiddagen på Borgården. Linköpingsbor som letat sig upp till Bondens egen marknad befann sig helt plötsligt inne i en Flashmob bestående av körsångare från företrädesvis Pro Musica.
Invigningstalade gjorde kommunstyrelsens Paul Lindvall och kultur- och fritidsnämndens chef Karin Semberg de avlöstes lite senare av två lokala Stand up komiker som försökte tina upp den frusna och regndränkta publiken.
Det var därför efterlängtat att besöka de arrangemang som höll till inomhus. En av dem som deltog i City Art Links massiva utbud var Emelie Åhnskog som höll till i Lindsténshuset på Klostergatan. Där i Sveriges och kanske världens minsta konsthall skapar hon sin konst varje dag.
- Den här lokalen är förträfflig för den har en hög tillgänglighet. Alla som går förbi på gatan kan ta del av konsten. Jag ska vara här i tre veckor och skapa konstverk hela tiden mellan klockan 10 00 till 14 00, säger Emelie Ånskog.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om