Citygross blir granne med nytt Systembolag

Bygget är redan i full gång. Stommen är satt och plattorna håller på att gjutas som bäst. Utmed Djurgårdsgatan mot Lambohov och universitetsområdet växer ett nytt handelscentrum fram i Djurgården med matjätten Citygross i fokus. Det växande Linköping är än inte på långa vägar mättat.

Paul Lindvall, Anette Alm-Gustavsson, Michael Stenberg och produktionsledaren Robert Andersson drömmer om bygget som beräknas vara klart i februari.

Paul Lindvall, Anette Alm-Gustavsson, Michael Stenberg och produktionsledaren Robert Andersson drömmer om bygget som beräknas vara klart i februari.

Foto:

Linköping2014-09-11 06:51


Under gårdagens pressmöte i skalet på butiksbyggnaden presenterade representanter från kommun och näringsliv sin syn på nybyggnationen.
- Jag har länge sagt att vi ska bygga ihop stad och universitet. Det är viktigt med bra service vid de nya bostäderna, för här växer det så det knakar. Citygross är en spännande etablering och ligger invid ett bra stråk för bilister, kollektivtrafik och cyklister som tar sig hit genom den nybyggda tunneln. Det här är ett kanonläge att stanna till vid, säger Paul Lindvall, kommunstyrelsens ordförande i Linköping.
Vidare är han nöjd med de många nya tjänster som skapas både i och med själva bygget och de nya arbetsplatserna som uppstår i butiken.
- Det blir 70-80 nya jobb i butiken. Linköping är en bra handelsstad, och det är kul att vi ser allt fler grävmaskiner och lyftkranar i Linköping - det sänder ut bra signaler.

Mitt i farleden
Michael Stenberg är fastighetschef på fastighetsbolaget Corallen i Linköping och konstaterar att Citygross ligger bra till, inte minst med universitetet runt hörnet som är en av Linköpings största arbetsgivare.
- Vi sätter tonen för området och styr strömmarna hit till den här delen av staden. Vi har också ett bra underlag från Lambohov och från city, och med Vallastaden rakt över. Vi har haft ett gott samvete ända från start, och nu kan vi även offentliggöra att Systembolaget och Apoteket hjärtat är klara för de två andra lokalerna. Vi tror det här blir en bra mix, och därutöver vill vi även få hit en restaurang.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om