Civilutskottet studerar Vasastaden

Igår besökte gruppledaren för civilutskottet Oskar Öholm och Andreas Norlén byggföretaget Botrygg i Linköping för att diskutera hur Boverkets och Naturvårdsverkets motstridiga beslut kopplade till buller har drabbat Linköpings kommun.

Moderata företrädare på riksnivå Oskar Öholm och Andreas Norén träffade driftige Michael Cocozza, VD Botrygg.

Moderata företrädare på riksnivå Oskar Öholm och Andreas Norén träffade driftige Michael Cocozza, VD Botrygg.

Foto:

Linköping2013-02-19 07:54


Utskottets ordförande var framförallt intresserade av området vid Industrigatan i Övre Vasastaden som ska omvandlas till Linköpings modernaste bostadsområde tack vare ett initiativ från en lokal byggherre redan 2001.

Insnöat bygge tinas upp
Hösten 2012 antog kommunfullmäktige detaljplanen för området och därmed drog rivningsarbetet igång för fullt för att skapa utrymme för drygt 900 centralt belägna lägenheter.
Den 30:e november samma år lämnade Saab, i ren överlevnadsinstinkt, in en besvärsskrivelse till länsstyrelsen och bygget stannade upp. Men överklagandet avslogs och detta var något som intresserade våra moderata riksdagsmän under gårdagens diskussion.
- När det gäller buller så finns det två sidor av myntet. Det som är den ena människans buller är för den andra människan stadens puls och vill vi bygga moderna städer så får vi acceptera att det låter i växande städer, säger Oskar Öholm och knappar för säkerhets skull in budskapet på sin I -pad. Riksdagsmännen har nu chansen att återigen skicka tydliga politiska signaler till den generaldirektörssamordning som pågår mellan Naturvårdsverket och Boverket. Man behöver ytterligare förtydliga de politiska ambitionerna utan att för den skull bedriva ministerstyre. Generaldirektörernas samordning kring decibel ska redovisas i slutet av augusti och sedan finns det ytterligare en beredening i form av de nystartade bullerutredningar som ska vara klara för remiss i augusti

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om