Cloetta center blir Saab Arena

Igår blev det klart att Saab och Linköping Hockey Club gjort upp om ett sponsoravtal med innebörden att Linköpings hockey- och evenemangsarena byter namn till Saab Arena.

Linköping2014-06-17 06:57

Ljungsbroföretaget Cloetta har haft sitt namn Cloetta center på arenan sedan invigningen i september 2004 men förra året drog man sig ur sitt avtal och LHC startade jakten på en ny huvudsponsor.
Alla hockeyklubbar på elitnivå lägger ned mycket tid på att dra in pengar till verksamheten och att kunna sälja klubbens arenanamn är och har varit lukrativt. På senare år har flera klubbar fått jaga sponsorer och till och med byta namn på hemmaarenan för att få ihop till spelarlöner och annat. Igår blev det klart att LHC lyckats kroka Saab ett av Sveriges största teknikföretag med verksamhet på omkring 50 orter i Sverige och i ett 35-tal länder.
- Saab sätter ett stort värde på att samverka med det omkringliggande samhället på de orter där vi verkar. Vi vill i konkreta handlingar visa att Saab står starkt lokalt, nationellt och globalt. Sponsringen av Saab Arena i Linköping är ett av många exempel på detta. Sverige är en oerhört viktig marknad för Saab och det är därför glädjande att vi kan bidra på detta sätt, säger Kjell Johnsson, vice affärsområdeschef Saab Aeronautics och fortsätter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om