Cornelia Lister siktar högt

Från Linköping kommer 17 åriga Cornelia Lister, och hon tros bli ett stort namn i framtiden inom svensk tennis. Hon har en dröm att bli proffs inom sporten och att helt kunna försörja sig på sin tenniskarriär.

Cornelia Lister från Linköping. Foto: Tommy Pettersson

Cornelia Lister från Linköping. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2012-01-20 07:42


Cornelia Lister är ett av svensk juniortennis största namn. Just nu spelar hon som junior, men från och med nästa år har hon fyllt 18 år och är därmed senior. Cornelia viger helt och hållet sitt liv åt att utvecklas inom tennisen och bli så bra som möjligt. Hon studerar samhällsprogrammet, varvat med tennis på tennisgymnasiet i Båstad. Men i december förra året valde Cornelia att flytta hem till Linköping och fullfölja studierna på distans.

Bara att kriga på!
För Cornelia själv var det aldrig någon tvekan om att det var tennis som hon ville satsa på.
- Jag har spelat sedan jag var tio år och tycker att det är så kul!
Cornelia Lister beskriver sig själv som att hon aldrig kan sitta still och vill göra av med energi hela tiden. Som yngre testade hon flera sporter såsom ridning och gymnastik.
- Det är bara att kriga på, det finns inga genvägar, säger Lister. Något annat än en karriär inom tennisen ser hon inte som något alternativ, att bli proffs är det ända som gäller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om