Cupolen klar i oktober

Ryktena om Folkets Parks och Cupolens förestående död är betydligt överdrivna för att inte säga direkt felaktiga.

Linköping2012-09-10 06:36

De svenska folkparkerna har under de senaste decennierna brottats med en kärv ekonomi och i vissa fall även minskande publiktillströmning. I Internets överreklamerade asociala värld har dansband och folklig kultur fått stryka på foten hos den yngre generationen.

50 miljoner affär
Men nu verkar det som om det vänder igen för de Folkparker som överlevt krisen. Intresset är på väg tillbaka och med en del nya digitala satsningar kommer det snart att snurra i vändkorsen igen. Linköpings Folkets park och danspalatset Cupolen utgjorde inget undantag i den mörka historiska bilden. För några år sedan var det tal om en smärre ekonomisk katastrof men med en driftig Folkparksledning vände man på det hela. Styrelsen och dess ordförande Roland Johansson sålde lite mark till HSB och investerade de pengarna rakt in i framtiden.
- Vi började 2005 med våra första kontakter med HSB om försäljning av mark. Affären var ju en förutsättning för att kunna driva Folkets park vidare, berättar parkchefen Peter Kieback och fortsätter.
- Med facit i hand är det konstigt att vi kunde driva verksamheten vidare då med tanke på lokalernas dåliga skick.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om