CybAero mot nya höjder

Linköpingsföretaget CybAero arbetar ständigt på att utveckla och sälja sina obemannade helikoptrar vare sig man drar iväg ett stort antal till Kina eller pratar med FN om att använda dem i krisdrabbade områden. Vd:n Mikael Hult ger här sin syn på saken.

Linköping2015-08-12 07:23


Enkelt förklarat så säljer CybAero mobila lyftkranar. Det berättat vd:n Mikael Hult när vi sätter oss ner för att prata lite kring det företag han arbetar för.

Pratar med FN
- Våra obemannade helikoptrar har många användningsområden och då inte minst när det kommer till civilsamhället. Vi har just nu börjat prata med Röda Korset och FN om hur vi skulle kunna hjälpa till vid olika typer av katastrofer där det ibland kan vara svårt att komma till med vanliga flygplan eller helikoptrar. Sedan, i och med att vi inte har någon pilot, så kan man flyga genom gasmoln, rök och andra svårigheter.
- Vi lastar totalt 60 kilo och det kan vara det som ibland gör skillnaden om man saknar, till exempel, vatten eller medicin. CybAero var nyligen i hetluften då deras, nu drygt ett år gamla affär med Kina väckte rabalder i media.
Mikael Hult är något förvånad över detta faktum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om