Cyklande man gick till attack med tillhygge

Vid halvsjutiden på torsdagsmorgonen tog polisen i Linköping emot ett samtal från en anmälare som ska ha blivit utsatt för ett överfall på Munkhagsgatan. En man ska enligt anmälaren ha kommit cyklande och gett sig på anmälaren med ett tillhygge.

Linköping2016-09-22 06:32

Anmälaren, som också är en man, ska då ha lyckats försvarat sig ordentligt, varpå gärningsmannen ska ha tappat tillhygget och cyklat iväg mot centrala Linköping. 

Polisen kunde tack vare bra signalementsuppgifter och rådiga vittnen gripa en misstänkt gärningsman – en man född 1987 och hemmahörande i Linköping – i Hejdegården bara några minuter senare.

Den gripne mannen ska ha fått vissa skador vid händelsen på Munkhagsgatan, varpå polisen skjutsade honom till sjukhus för kontroll. 

Brottsplatsen på Munkhagsgatan har spärrats av i väntan på närmare undersökning. Polisen arbetar nu med dokumentation, förhör med anmälaren, vittnen och den gripne. Föremål har också tagits i beslag för närmare undersökning. 

Det är inte känt att anmälaren skadats allvarligt vid händelsen. 

Orsaken/bakgrunden till överfallet är ännu inte känt, samt om den gripne och anmälaren är bekanta med varandra eller inte.

Brottsrubriceringen är grov misshandel. Den misstänkte mannen ska genomgå en provtagning i syfte att klargöra om han varit påverkad av narkotika.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om