Cyklande man ryckte i dörrar

Greps och förhörde av polis.

Linköping2015-11-05 07:43

Strax innan klockan 21.00 på tisdagskvällen inkom samtal inkom till polisen gällande en man som betett sig misstänksamt runt villorna i Tallboda där han cyklat runt och uppträtt "konstigt" enligt en anmälare. Mannen ska ha cyklat runt långsamt i området runt Vårbrisvägen och tittat in mot villorna. Samme man ska även tidigare under kvällen ha iakttagits av boende i området då den misstänkte ska ha känt i dörrar på olika villor.

En ledig polisanställd fick syn på och stoppade mannen och larmade poliskollegor i tjänst. Polispatrull kom till platsen för att kontrollera mannen.

- Enligt va jag förstått så är mannen polsk medborgare och vad han hade att göra i området har han svårt att förklara, berättar polisens utredningsbefäl Martin Hedberg.

Cykeln som mannen färdades på misstänks vara stulen. Cykeln beslagtogs av polis. Mannen greps och fördes till polisstationen för förhör och identifiering.

Brottsrubriceringen gäller stöld, alternativt häleri av cykeln samt eventuellt hemfridsbrott alternativt försök till inbrott.

Han frigavs senare av åklagare under onsdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om