Dags att våga göra skillnad

Det nationella projektet Våga göra skillnad påbörjar i dagarna sitt arbete. Projektet är en vägledning i hur samhället kan ge stöd och rehabilitering till unga som blivit utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck eller blivit gifta mot sin vilja.

Juno Blom, utvecklingsledare för insatser mot hedersrelaterat våld på Länsstyrelsen Östergötland. Foto: Tommy Pettersson

Juno Blom, utvecklingsledare för insatser mot hedersrelaterat våld på Länsstyrelsen Östergötland. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2012-03-16 07:30


Norrköping, Borlänge, Karlstad, Söderhamn, Umeå och Västerås är de sex kommuner som är utsedda till att leda utvecklingsarbetet. Länsstyrelsen i Östergötland leder projektet på uppdrag av regeringen.

Utsatta ungdomar
De utvalda kommunerna är delaktiga i projektet på grund av att de har erfarenheter i den berörda frågan, samt att de tidigare har arbetet med denna problematik. Det var för några år sedan som Länsstyrelsen i Östergötland tog fram vägledningen och i detta steg ska den utvecklas för att kunna användas i hela landet. Den riktar sig till ungdomar som har placerats i bland annat familjehem, på grund av risken för hedersvåld. Många lever i mycket utsatta situationer och har svårt att få hjälp av samhället. Förhoppningen med projektet är att öka kunskapen och medvetenheten kring ungdomars behov.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om