Dags för guldfest igen

I söndags blev LFC mästare i kavaj, om uttrycket tillåts, genom sin seger mot Vittsjö och genom att Rosengård fick stryk av Eskilstuna.

Det var kanske här när Minde nickade in segermålet mot Rosengård förra hemmamatchen som det hela avgjordes. Foto: Tommy Pettersson

Det var kanske här när Minde nickade in segermålet mot Rosengård förra hemmamatchen som det hela avgjordes. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2016-10-18 09:00

Sist det begav sig för den unga fotbollsföreningen var 2009 och då blev laget ordentligt hyllade av Linköpingsborna för sin sin SM-triumf.

Det ska vi fira

Nu är det dag igen att fira Guldhjältarna med pompa och ståt, det vill säga en middag på slottet och ett hejdundrande celebrerande av Linköpings kommun när serielunken är avslutad

Landshövding Elisabeth Nilsson vill uppmärksamma LFC:s SM-seger med en middag för guldhjältarna på Linköpings slott men det exakta datumet för middagen är inte fastställt utan kommer att beslutas om i samråd med LFC.

– Det är fantastiskt roligt att LFC tagit hem segern. Detta visar tydligt att Östergötland är ett mycket framgångsrikt sportlän med flera starka lag. Det är en mycket trevlig tradition att få uppmärksamma guldvinnare i länet med middag på slottet, säger landshövding Elisabeth Nilsson.

Det är en tradition att SM-vinnare i länet uppmärksammas med en middag på slottet. Senast var det IFK Norrköpings SM-guld som firades och det blir ju inget med det i år tyvärr. Nu är det damernas tur att firas för sin seger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om