Dansar sig till New York

Dansaren Pascal Behnan åker årligen till USA för att insupa inspiration som hon tar med sig hem till ungdomarna i Hageby. Nu tar hon med sig sina danselever från Hagebyhus fritidsgård till New York, hiphopens hemstad.

I sommar ska Hagebyungdomarna i dansgruppen Legacy Family åka på gemensam resa till New York. Foto: Kajsa Nilsson

I sommar ska Hagebyungdomarna i dansgruppen Legacy Family åka på gemensam resa till New York. Foto: Kajsa Nilsson

Foto:

Linköping2016-01-28 16:46


Dansgruppen på fritidsgården kallar sig Legacy Family och de beskriver sig själva som en stor familj där det alltid finns någon att prata med. Karen Rojas har dansat för Pascal sedan hon var tio år. Nu är hon 23 år och själv ledare inom dansverksamheten på fritidsgården.

- Dansen betydde mycket för mig under uppväxten. Vi hade problem hemma som jag ville komma ifrån och då kunde jag dansa i stället. Jag kunde prata med Pascal, hon blev som ett storasyskon till mig, säger Karen Rojas och får en instämmande nick från Pascal.

- Jag tror på att ledare föder ledare. Just dessa ungdomar behöver få komma ut och få se annat än Hageby och Norrköping, säger Pascal om initiativet till resan. Hon är själv uppvuxen i Hageby och Navestad och tillbringade mycket tid på fritidsgården. I planeringen för resan till New York får hon mycket hjälp av fritidsgårdens föreståndare Daline Mushe.

Väl i New York ska hon visa dem sin gamla skola Brooklyn Dance Academy, låta ungdomarna dansa för kända danslärare och koreografer samt njuta av staden. I samarbete med sin gamla rumskompis från New York som jobbar på en dansskola i Lund genomförs resan för totalt 35 ungdomar, varav 15 från Hageby.

Läs mer i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om