Dansk skönhet i konst intar Galleri Melefors

Det är lätt att känna fatta tycke för Helle Bangs konst.

Linköping2015-11-02 10:10


Figurativa bronsskulpturer som vi kan spegla oss i med fantasi. Abstrakta målningar med naturmotiv med förstärkta färger och människor. Tillbaka till naturen vill de berätta för oss.

Oftast är det kvinnor som Helle Bang skulpterar. Hon vill gestalta den lilla flickan som finns hos alla kvinnor hela livet. Ibland för att behaga och ibland med sprittande lekfullhet. Det är smala, långa och vackra kroppar.

Ansikten visas som en spegel för betraktaren att reflektera i och begrunda sin egen själ. Vi människor speglar oss i konstverk och varandra för att hitta en mening i livet. Det här gör Helle Bangs skulpturer intressanta. Det är upp till betraktaren att avgöra vem gestalten är. Att sätta igång sin egen fantasi och sväva iväg i tanken. En styrka i hennes konstnärskap är att den består av abstrakta målningar och figurativa skulpturer. Det ger en dimension och motsats som kittlar alla nerver och hjärnceller i kroppen.

- Jag lär mig från dessa båda uttryckssätten och skapar nya former som kommer fram i skapandeprocessen, berättar Helle Bang.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om