Danska veteraner spelar i Norrköping

Danska D-A-D har varit i Linköping tre gånger men nu på fredag står de på scenen i Norrköping för första gången tillsammans med dalmasarna i Sabaton. Dessutom firar de 30 år som band nu i år.

D-A-D tillbaka i Norrköping. Foto: Pressbild

D-A-D tillbaka i Norrköping. Foto: Pressbild

Foto:

Linköping2014-08-21 07:06


D-A-D har spelat i länet flera gånger förut men då i Linköping. Redan 1986 var första gången och sångaren Jesper Binzer minns det mycket väl. På den tiden spelade de, vad som då kallades, cowpunk och musiken hade ännu inte fått den unika mixen av AC/DC - hårdrock och Ventures instrumentala gitarrpop.

Minns Linköping
- Jo, jag kommer ihåg den spelningen ganska bra. Vi hade inte spelat så mycket utanför Danmark då utan bara i Skåne så det var ett riktigt äventyr för oss, säger Jesper Binzer och skrattar åt minnet. Bandet består av de tre originalmedlemmarna Stig Pedersen och Jespers ett år yngre bror Jacob samt trummisen Laust Sonne som kom med i bandet 1999. Just nu genomför de en omfattande turné med anledning av sitt 30-års jubileum och som grädde på moset så gästar de Sabaton när det drar runt i Sverige på en stor och välbesökt utomhusturné.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om