Datamuseet IT-ceum 10-årsjubilerar

I dag startar firandet av Datamuseet IT-ceums 10-årsjubileum. I samband med jubileet nyinvigs utställningen "Spela roll" som handlar om svensk datorspelshistoria och den datorhistoriska utställningen "Digitala drömmar".

Under veckan finns möjlighet att lära sig koda. Bild från Coder Dojo i Norrköping.

Under veckan finns möjlighet att lära sig koda. Bild från Coder Dojo i Norrköping.

Foto:

Linköping2014-12-09 09:35


Datamuseet som inryms i Östergötlands museums lokaler visar olika vinklar av datorernas betydelse i dåtid, samtid och framtid. Det startade som ett samarbete mellan Linköpings universitet och Linköpings kommun och är nu en del av Östergötlands museum. Tio år efter start är Datamuseet IT-ceum fortfarande Sveriges enda museum för datorrelaterad historia. Denna vecka är full av aktiviteter för att fira museet. Bland annat föreläsningar, nördmingel och robotworkshop.
På fredag är det final med humorshowen IT-supporten live där bland andra Josefin Johansson deltar.
- Humorshowen är specialskriven för detta och den är uppbyggd lite som Parlamentet på tv, berättar Elin Kusmin som är museipedagog på datamuseet.

Vuxna och unga
Många av jubileumsveckans programpunkter riktar sig till barn och ungdomar men vuxna har säkert också behållning av veckans innehåll.
- Medan barn och ungdomar får pröva att koda med Coder Dojo på torsdag kan vuxna gå på föreläsning om hur man ska prata med unga om nätet. Vi försöker att få alla att känna sig välkomna hit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om