David möter Goliat i en ironman

En är lång, en är kort. En är en stark simmare och den andra ett explosivt kraftpaket. Likheterna mellan Jessica Andersson och Jens Hagberg är inte så jättestora. Förutom en sak: med samma vilja och drivkraft tävlar de mot samma mål, nämligen en halv iron man.

Här ser det ut som Jens Hagberg och Jessica Andersson är ärkerivaler, men de hejar förstås på varandra. Foto: Julia Kimell   Under tävlingsförberedelsernas gång har de olika vikt att bära.

Här ser det ut som Jens Hagberg och Jessica Andersson är ärkerivaler, men de hejar förstås på varandra. Foto: Julia Kimell Under tävlingsförberedelsernas gång har de olika vikt att bära.

Foto:

Linköping2014-10-17 07:05


- Just nu är vi som två olika poler men mot slutet inför loppet möts vi på mitten, säger de och konstaterar att de har två olika sidomål. Jens hade många extrakilon i början av satsningen men har redan tappat mycket tack vare bra kost och träning. Motivationen till att må bättre och bli starkare är stor.
- Tävlingen är ett sätt att motivera sig, det är kul med mål, säger han. Sakta rustar han kroppen för träningen och allt eftersom han går ner i vikt blir belastningen på hjärtat mindre.
Steg två blir att stärka muskler och leder innan han vågar belasta. Det gäller att skynda långsamt, vilket är lite jobbigt för Jens som har ett sådant framåtdriv. Steg tre är att koppla in löpcoachen så han får rätt teknik direkt.

Vattenplaning
Vältränade Jessica däremot ställde in siktet på att göra en halv ironman men insåg att hon inte tränade ändamålsenligt och behövde någon som boostade henne. Genom Jens pt som är kollega med Jessica kopplades de samman. Nu väntar 1,9 kilometer simning, 90 kilometer cykling och ett halvt marathon till sommaren. Inget som görs i en handvändning direkt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om