De prisas för sitt engagemang

Studentpastorn Staffan Johansson och matematiklärare Kadim Jeahze får 2011 års stipendium för sitt mångfalds, integrations och jämlikhetsarbete.

Linköping2011-12-08 08:16

Både Staffan och Kadim är eldsjälar som brinner för att hjälpa andra och att göra världen aningens lite bättre. Staffan i sin roll som gudsman och Kadim i sin lärargärning. Kadim arbetade tidigare på Berzeliusskolan men numera har han en tjänst på Anders Ljungstedts Gymnasium.

Grymt glad
- Det är inte helt självklart att få ett sådant pris men jag känner mig grymt hedrad, säger Staffan och fortsätter.
- Även om jag vet att i mitt jobb som studentpräst så gör jag skillnad så känns det bra att få ett kvitto på att det man gör är uppskattat. Jag har haft lite tid på mig att jobba med de här frågorna då jag jobbat med detta i 24 år. När jag började så kom det inte så många elever från länder utanför Europa men det har ändrats nu.
Kadim är lika hedrad som Staffan.
- Det är verkligen roligt att bli belönad för det arbete som man lägger ner på att stötta de olika eleverna och även i vissa fall, deras föräldrar. När det gäller mitt jobb så handlar det ganska mycket om att se varje person som den människa den är, menar Kadim som inte riktigt vet vad han ska göra med de 6 000 kronor som utgör stipendiet för 2011. Kanske blir det en resa.

Resa till USA
Staffan å sin sida vet precis vad pengarna ska användas till.
- Jag ska åka på ett multireligöst läger i USA. Pengarna som jag fick får ut utgöra en grundplåt dit, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om