DefCon avgjordes i Nationernas Hus

Årets upplaga av figurspelskonventet DefCon samlade drygt 130 deltagare och uppe emot 1 000 besökare under två tävlingsdagar på Trettondagshelgen i Nationernas Hus.

Konventsgeneralen Jakob Karlsson summerar trettondagsaftonens figurspel.m

Konventsgeneralen Jakob Karlsson summerar trettondagsaftonens figurspel.m

Foto:

Linköping2014-01-07 08:18


För fjärde året i rad arrangerade spelföreningen Dragon?s Den en figurspelstävling som drog spelare från hela Sverige.

Linköpingsförening
Dragon?s Den bildades 1983 av studenter på universitetet i Linköping och man riktar sig till spelande ungdomar och vuxna av båda könen men under spelkonventets två heldagar är det inte speciellt många kvinnor på plats.
Några av föreningens arrangemang är att man anordnar spelkonventet LinCon varje Kristi Himmelsfärdshelg, figurspelskonventet DefCon under trettondagshelgen och brädspelskonventet SälCon.
- Nej det är mest män som deltar och jag vet inte riktigt varför figurspelet drar några kvinnliga deltagare. En del tjejer finns det naturligtvis som spelar men inte speciellt många, säger Jakob Karlsson som är konventsgeneral när han försöker förklara hur spelet fungerar för en oinvigd reporter.
- I det här spelet idag är det två som ställer upp sina egenhändigt målade arméer mot varandra och precis som i rollspel så flyttas spelet framåt med tärningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om