Den misstänkte har en synlig skada i handen

Daniel Nyqvist angrep åttaårige Mohamad Ammouri bakifrån och utdelade flera knivhugg. Det framgår av stämningsansökan som nu lämnats in till tingsrätten.

Foto: Corren

Linköping2020-09-02 08:24

Kammaråklagare Britt-Louise Viklund skriver i stämningsansökan, som på onsdagsmorgonen lämnades in till Linköpings tingsrätt, att den åtalade 37-åringen tilldelade pojken flera knivhugg mot huvudet, halsen, kroppen och högra armen. Mohamad Ammouri var sedan tidigare okänd för Nyqvist. 

Efter att han angripit pojken attackerade, enligt åtalet, Nyqvist 56-åriga Anna-Lena Svenson. Han knivhögg henne flera gånger i huvudet, halsen och på kroppen. Kvinnan var sedan tidigare okänd för 37-åringen. 

Av åtalet framgår att en rättsmedicinsk kroppsundersökning har gjorts som visar att Daniel Nyqvist har skador på händerna – främst i höger handflata. Skadorna kan, enligt åklagaren, ha uppkommit i samband med dådet på Åsgatan den 19 oktober 2004. 

När 37-åringen greps den 8 juni i år gjorde polisen en husrannsakan i hans hem. Fynd gjordes då som visade att Nyqvist har visat intresse för dubbelmordet. Bland annat har han läst kvällstidningsartiklar om dådet. 

Åklagaren har till den kommande rättegången i Linköpings tingsrätt kallat sju vittnen och två anhöriga till brottsoffren. Bland annat ska en släkting till 37-åring vittna om den åtalades inställning till personer med utländsk bakgrund. Åtminstone tre vittnen tycks ha sett gärningsmannen på brottsplatsen. Ett av dessa vittnen såg när gärningsmannen lämnade brottsplatsen. De anhöriga till brottsoffren ska vittna om att varken Mohamad Ammouri eller Anna-Lena Svenson var bekanta med Nyqvist. 

Åklagaren har även kallat ett vittne som ska intyga att 37-åringen i sin ungdom ägde en butterflykniv. Ett annat vittne ska intyga att Nyqvist vid tiden för dådet ofta brukade bära en så kallad sotarmössa. Efter dådet hittade polisen en blodig sotarmössa i ett tidningsställ på Djurgårdsgatan. 

Av stämningsansökan framgår att polisen gjorde en rad beslag på brottsplatsen efter dådet. Förutom mordvapnet – en butterflykniv – hittade polisen handskar, ett paraply, en läppsalva, en plastring och en plaststol på Åsgatan. Föremålen finns i beslag. 

I förhör har Daniel Nyqvist erkänt bägge morden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!