Den nya trenden - Svensk street food

Street food har tagit världen med storm och börjar växa sig större och större här i Skandinavium. Nu har Thomas Stenmark kommit till stan.

Kocken Thomas Stenmark.

Kocken Thomas Stenmark.

Foto:

Linköping2013-05-31 06:46


Stenmarks affärsidé är att få sälja bra, smakrik och framför allt närproducerad mat. Och det ligger verkligen tid och kärlek bakom. En av hans paradrätter är dragen högrev av nöt, vars produktion är en lång process.

Att hitta en plats
- Först sjuder jag det i många timmar, sedan pressas den över natten, sedan trycker jag in smakerna för att till sist grilla den i ugnen, säger Thomas Stenmark. Stenmark kommer ifrån Mjölby och det är inte lätt att få audiens hos politikerna.
- I Mjölby får man bara stå tisdagar och lördagar mellan klockan 08:00 till 14:00, vilket man självklart inte går runt på, säger Thomas Stenmark och fortsätter, jag hoppas att jag kan vara här, men framför allt så skulle jag vilja stå i Gamla Linköping. Det jag ska göra den närmsta tiden är att sätta en fast matsedel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om