Det bidde ett samarbete

Den sedan länge emotsedda andra regionala flygplatsutredningen damp ned på Norrköpings och Linköpings kommunstyrelse bord i måndags.

Stjernkvist och Lindvall är försiktigt positiva till en ny ägarorganisation.

Stjernkvist och Lindvall är försiktigt positiva till en ny ägarorganisation.

Foto:

Linköping2013-02-26 07:35


Inga direkta nyheter presenterades och man vågade inte heller ta steget fullt ut med att föreslå bildandet av ett gemensamt flygplatsbolag. Men det var ändå ett halvt steg framåt.

Marknadsföring centralt
De omedelbara slutsatserna som i utredningen är att flygplatserna i Linköping och Norrköping bör fortsätta samarbeta kring marknadsföring och att gemensamt utveckla flygförbindelserna i östgötaregionen.
- Det är jättebra att vi har fått ett underlag som respektive kommunstyrelse kan ta ställning till inför ett fortsatt samarbete. Personligen anser jag att vi ska gå vidare och fördjupa samarbetet, säger Lars Stjernkvist, kommunstyrelsens ordförande i Norrköping.
- Det är också viktigt med ett ökat regionalt engagemang för våra två flygplatser. De är viktiga för alla kommuner och hela regionens näringsliv. Därför vore det rimligt att flygplatserna fick del av de ekonomiska medlen i Länstransportplanen, säger Paul Lindvall, kommunstyrelsens ordförande i Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om