"Det har betydelse vad vi tycker"

I går fick länspolischef Ulrika Herbst ta emot 5 765 namnunderskrifter från Kinda och Ydrebor. Delegationen från de båda kommunerna fick sedan en timmes pratstund med länspolischefen.

Per Lundström, Kjell Axelsson, Finn Möller, Charlotte Storckenfeldt och Gerda Antti lämnade över protestlistorna med 5 765 namnunderskrifter.

Per Lundström, Kjell Axelsson, Finn Möller, Charlotte Storckenfeldt och Gerda Antti lämnade över protestlistorna med 5 765 namnunderskrifter.

Foto:

Linköping2014-11-20 07:50


Efter att det blev känt att polisen organiserar om sin verksamhet som innebär att Kisa polisstation efter nyår blir ett poliskontor så har kritiken från kommunens politiker, Kinda-Ydre närpolischef Magnus Thorén med flera varit minst sagt stor.
För två veckor sedan drog fotfolket från Kinda och Ydre i gång en namninsamling för att visa att de båda kommunernas invånare inte tolererar att polisens nuvarande verksamhet försämras.

5 765 namnunderskrifter
Under de elva dagarna som listorna låg ut på flera platser i Kinda och Ydre kommuner skrev inte mindre än 5 765 personer på listorna.
I går åkte Charlotte Storckenfeldt, Gerda Antti, Per Lundström och Kjell Axelsson från Kinda och Finn Möller från Ydre till polisens högborg på Garnisonsområdet i Linköping för att lämna över namnlistorna till länspolischef Ulrika Herbst, som efter nyår blir regionpolischef i region öst som består av länen Östergötland, Jönköping och Södermanland.
- Det är helt fantastiskt att vi har fått så många att skriva på våra protestlistor och det betyder att både Kinda och Ydre är fast beslutsamma att har kvar sin polis i kommunerna, säger Charlotte Storckenfeldt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om