Det nationalistiska lägret har startat

Nordisk Vision 2012 heter det läger som Svenskarnas Parti håller mellan den andre och femte augusti på hemlig ort i Östergötland. Ett läger som är omskrivet redan innan det ägt rum.

Andreas Carlsson och Stefan Jacobsson håller i trådarna på lägret Foto: Tommy Pettersson

Andreas Carlsson och Stefan Jacobsson håller i trådarna på lägret Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2012-08-04 04:06


Vi färdas på vackra men slingriga sommarväger i södra Östergötland, ganska nära gränsen mot Småland. Vi har tidigare fått sms av en av arrangörerna bakom lägret, Andreas Carlsson, som även möter upp på parkeringen utanför den lokal som man hyrt.

Ställer till bråk
Just nu råder det olika aktiviteter på lägret. Inomhus lär man ut hjärt- och lungräddning och utomhus sitter en grupp och jobbar med att göra vikingasmycken.
- Just nu är vi mellan 50 och 60 personer men totalt kommer vi bli runt 125 deltagare på årets läger, berättar Andreas Carlsson och fortsätter.
- Anledningen till allt hemlighetsmakeri är inte att vi vill jobba i det fördolda utan om det kommer ut vart vi håller till så kan antingen hyresvärlden få problem eller så kommer olika aktivister hit för att ställa till bråk. Vi har även berättat för polisen vart vi håller till och de är väl medvetna om hur läget är.
- Visst sker det en viss politisk skolning här, det går inte att förneka men huvudsyftet är att samla nationalister, oavsett vilket parti de tillhör, för att umgås under trevliga former och inte bara prata politik, menar Stefan Jacobsson, som sitter i partistyrelsen för Svenskarnas Parti och även är redaktör för partitidskriften Framåt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om