Detaljplan för nya simhallen antas

Nu börjar det hända en del på gamla Folkungavallen. En detaljplan för den nya simhallen är antagen och Läktare samt andra byggnader som tillhört Folkungavallen anläggning har rivits för att ge plats år både den nya simhallen såväl som för nya bostäder. Dessutom inleds en process för att inlemma Tinnerbäcken i de nya området som ska bevara Tinnerbäcksbadet.

Rivningen av den gamla klassiska idrottsanläggningen, Folkungavallen, har inletts. Foto: Tommy Pettersson

Rivningen av den gamla klassiska idrottsanläggningen, Folkungavallen, har inletts. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2017-11-20 10:45

Detaljplanen för Linköpings nya simhall är den första av flera planetapper inom Folkungavallen och på samhällsbyggnadsnämndens sammanträde i onsdags tillstyrktes detaljplanen för vidare färd mot ett första spadtaget ska tas i april 2018. Det blir först kommunfullmäktige som slutgiltigt bestämmer verkställighet i början av 2018. Dessförinnan blir det än mer intressant när kommunstyrelsen i februari ska ta ytterliga en budgetkalkyl för anläggningen

Vågen vann

"Vågen"," ritat av 3 x Nielsen Arkitekter, blev det vinnande bidraget i arkitekttävlingen för ny simhall som förutom att vara en simhall för lek, motion och idrott ska erbjuda folk en ny mötesplats, där utomhusbadet blir centralt. "

- Vi arbetar för ett spadtag av nya simhallen under våren 2018 och ser fram emot att det vinnande bidraget börjar byggas, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Elias Aguirre (S) och fortsätter.

- Den nya simhallen förläggs i anslutning till Tinnerbäcksbadet. Intill simhallen skapas en öppen plats som ska fungera för tillfällig angöring, som evenemangsyta och entrétorg. Detaljplan för den del av Folkungavallen som ska rymma en ny simhall är den första av flera planetapper inom Folkungavallen. Allmänna gator runt simhallskvarteret omfattas inte av denna detaljplan, utan planläggs separat.

600 lägenheter

Aktiviteterna för att bygga bostäder i området har redan inletts. Byggnationen, av totalt 600 lägenheter i tre kvarter, ska hanteras av 20 till 30 byggherrar. De byggherrar som som har byggt uppe i Vallastaden får förtur i marktilldelningen till den hett exklusiva marken.

Det blir ett svårt arbete och säkerligen dyrt att få Tinnerbäcken på rätt ställe när man bygger om. Foto: Tommy Pettersson
Det blir ett svårt arbete och säkerligen dyrt att få Tinnerbäcken på rätt ställe när man bygger om. Foto: Tommy Pettersson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om