Detaljplanen för Plantagon klar

I juni antogs detaljplanen för Kallerstad av Samhällsbyggnadsnämnden i Linköping och i detaljplanen ingår ett område avsett för ett kombinerat växthus och kontor.

Hans Hassle, vid första spadtaget 2012.

Hans Hassle, vid första spadtaget 2012.

Foto:

Linköping2014-07-12 04:05


Det är inte vilket växthus som helst som ingår i planen. Plantagon Internationals omskrivna och omdebatterade växthus är nämligen byggt på höjden.

60 meter högt
Detaljplan i Kallerstad för del av Kallerstad 1:1 möjliggör ett område för industri- och kontorsverksamhet, där en del är avsett för ett drygt 60 meter högt kombinerat växthus och kontor.
Växthuset ska stå färdigt vid E4 år 2015 och det ska samtidigt finnas ett forskningscentrum för stadsodling enligt de ursprungliga planerna.
- Vi är mycket glada över att detaljplanen är klar och att bygglovprocessen nu kan fortsätta som planerat.
Intresset för våra växthus - med integrerade och hållbara system för odling, resursanvändning och återvinning - är mycket starkt internationellt.
Därför är vi särskilt stolta över att det är just i Linköping som det första växthuset av den här typen byggs, säger Hans Hassle, vd och grundare av Plantagon International.
Detaljplanens laga kraft innebär att världens första vertikala växthus för industriell storstadsodling nu tagit ett betydande och viktigt steg framåt.
Övrig mark inom planområdet planläggs som ett normalt verksamhetsområde för industri, kontor, bilservice och lager.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om