Dialog om gräs och parkering

Turerna kring Linköpings nya fotbollsarena har varit många och långa. Nu fort sätter dialogen om parkeringsbetalning samt huruvida naturgräset ska ligga kvar säsongen ut eller ej.

Johan Lundgren får bevaka den fortsatta diskussionen med Botrygg.

Johan Lundgren får bevaka den fortsatta diskussionen med Botrygg.

Foto:

Linköping2013-07-26 07:03


Diskussionerna har tidigare främst handlat om detaljplanefrågor och kommande hyresgäster i arenabygget samt en hel del tugg om arenan håller UEFA-mått eller inte.
Men på sistone har en strid blossat upp mellan kommunen och Botrygg AB om betalning av parkeringsplatserna.
Parallellt med detta har idrottsföreningen LFC framställt önskemål till kommunen om att naturgräset på arenan ska få ligga kvar resten av året.

Vem styr?
Kommunen å sin sida har ett avtal med Botrygg om att naturgräset ska bytas ut till konstgräs så fort som Europamästerskapet i fotboll är avslutat.
Men gräset är grönare än vad man kunna föreställa sig så varför kan det inte å ligga kvar?
- Ja det stämmer att vi har haft en del diskussioner som gäller både gräset och betalning av arenans parkeringsplatser. Men parkeringsfrågan vill jag inte kommentera nu. När det gäller frågan om att naturgräset ska ligga kvar så är det upp till Botrygg att ta initiativ till att väcka frågan om det, säger vikarierande kommunalrådet Johan Lundgren och fortsätter.
- Jag vet att vår chefstjänsteman Karin Semberg har träffat LFC och Botrygg idag (torsdag) och då får vi veta vad LFC vill och vad Botrygg kan göra åt detta. Initiativet ligger hos Botrygg inte hos kommunen.

LFC vill ha kvar UEFA-gräset säsongen ut.
LFC vill ha kvar UEFA-gräset säsongen ut.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om