Djup oenighet om Tinnerbäcksbadet

Det stora principiella beslutet om det nya simhallsbygget i Linköping fortsätter att skapa politiska svallvågor. Ett; Socialdemokraterna har inte funderat färdigt om man tänker riva upp besluten om att placera simhallen i Kallerstad/Stångebro i händelse av att man kommer i majoritetsställning.

Detaljskiss enligt Muharrems tjänstemän. Foto: kommunen

Detaljskiss enligt Muharrems tjänstemän. Foto: kommunen

Foto:

Linköping2014-06-30 06:57


Två; Vad kommer att hända med befintlig idrottsverksamhet när Racketcenter rivs? Tennisklubben väntar fortfarande på besked var man ska bedriva sin verksamhet i framtiden.
Tre; Hur ska kommunen ta hand om det gamla anrika Tinnerbäcksbadet när simhallen rivs och bostäderna byggs på Folkungavallen?

Besked före valet i höst?
Tinnerbäcksbadet är en grön lunga av stor betydelse för Linköping och för folkpartiet är det givet att badet och dess park ska finnas kvar och utvecklas för framtidens invånare. Under de kommande åren kommer området genomgå stora förändringar när Folkungavallen ersätts av bostäder och den gamla simhallen ersätts av en ny i Stångebro.
En spricka har uppstått i alliansen hur man ska gå vidare med exploateringen av hela området kring Tinnerbäcksbadet och Folkungavallen. Folkpartiet vill skydda badet från en hård exploatering och man anser inte att ansvarigt kommunalråd Muharrem Demirok (C) har varit tillräckligt tydlig i frågan om skyddsvärdet för badet.
- När simhallen försvinner och bostäder byggs behöver badet ha stora grönytor så att det förblir en oas. Vi vill utveckla Tinnis till en samlingsplats som ska locka till heldagsutflykter med nya aktiviteter för alla åldrar.
Kärnan i Tinnis är givetvis badandet och bör användas under en större del av året, till exempel för skridskoåkning och bastubad vintertid.
För att förhindra framtida exploatering behöver vi utreda hur området kan skyddas, säger folkpartiets talesperson i frågan Rebecka Gabrielsson bestämt.

Bråket om hur Tinnerbäcksbadet ska förvaltas fortsätter inom den styrande majoriteten.
Bråket om hur Tinnerbäcksbadet ska förvaltas fortsätter inom den styrande majoriteten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om