Döda höns spred odör

Vid lunchtid under onsdagen ringde en person in till polisen och berättade om en container med slaktavfall som stod parkerad på en plats i Malmskogen. Från denna kom en mycket obehaglig lukt. Polisen har nu inlett en utredning om miljöbrott.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Foto:

Linköping2016-02-24 15:32


Personen som slog larm berättade att containern stått uppställd på en samma plats i Malmskogen, strax utanför Tallboda, under flera dagar. Förutom en mycket otrevlig lukt fanns det blod på marken bredvid själva containern.

- Det nämnda slaktavfallet bestod av stora mängder döda höns. Var dessa kommer ifrån har vi i nuläget ingen aning om. Det kan ligga till på så sätt att dessa höns har funnits hos någon äggproducent och sedan efter att de gjort sitt, så att säga, så tar man livet av dem och sedan ska de gå till destruktion och det är det sista momentet som inte riktigt verkar ha hänt, kommenterar Thomas Agnevik, pressinformatör vid Linköpingspolisen. Agnevik vill gärna att den som sett något eller på annat sätt har kunskap om hur ett lass med döda höns hamnade i Malmskogen och varför den stått uppställd där under flera dagar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om