Dödskörningen i city: 31-åringen minns inget

Den nu häktade 31-åringen vare sig erkänner eller förnekar söndagens fyllekörning då han körde ihjäl en 57-årig kvinna. Han säger själv att han både tagit knark och druckit sprit. Detta framkom under onsdagens häktningsförhandlingar.

Linköping2016-02-10 14:07

Det börjar klarna lite om hur det kan ha gott till under söndagskvällen då en 31-årig rattfyllerist dödade en 57-årig kvinna som var på väg hem till sin lägenhet i Tannefors.

Malin Axelsson, åklagare och den som nu leder den fortsatta undersökningen vet mer att berätta.

- Han häktades nu på sannolika skäl misstänkt för vållande till annans död, grovt vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafiken och rattfylleri. Han säger i förhör att han både druckit sprit samt tagit narkotika men att det inte kändes bra att köra bil i det tillståndet. Han kommer inte ihåg själva händelseförloppet och kan vare sig erkänna eller förneka brott då han inte minns vad som hänt. Han ville dock inte gå med på att bli häktad utan menade att han aldrig mer skulle sätta sig i en bil. Att han skulle återfalla i brottslighet är dock inte otroligt med tanke att han redan i fredags blev tagen av en polispatrull och då i en stulen bil. Den bilen han framförde i söndags var dock hans mammas.

Vittnesmål gör gällande att mannen kört sin mors bil på trottoaren och på ett sådant sätt att det inneburit stor fara för dem som mött honom. Uppgifter i annan media påstår att det ska ha gått så snabbt som 100 kilometer i timmen men det är något Malin Axelsson vare sig kan bekräfta eller förneka.

- Att det gick fort, det kan vi nog vara överens om. Den nu avlidna kvinnan ska ha flugit iväg mellan 20 till 30 meter grovt uppskattat. Hon kom från busstorget inne centrum och var på väg hem till sin lägenhet i Tannefors när själva kollisionen ägde rum. Dock verkar ingen ha sett själva olycksögonblicket då kvinnan blev påkörd men det finns flera som sedan och innan gjort en mängd observationer, menar Malin Axelsson.

Åtal ska vara väckt senast den 24 februari klockan elva.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om