Dödskörningen på Hamngatan: Utredningen blir inte klar i tid

Utredningen av dödskörningen på Hamngatan/Drottningatan hinner inte bli klar och nu begär kammaråklagaren Malin Axelsson att få arbeta med utredningen fram till den åttonde mars.

Linköping2016-02-24 13:04

Det var söndagen den sjunde februari som en 31-årig man, påverkad av alkohol och troligen av andra preparat, körde ihjäl en 57-årig kvinna. Mannen ska ha framfört den bil han körde i hög hastighet och på trottoaren. Vid kollisionen ska kvinnan flugit nära trettio meter och sedan landat på motsatt sida. Kvinnan ska ha avlidit omedelbart. Ansvarig förundersökningsledare är kammaråklagare Malin Axelsson.

Åtal mot mannen skulle varit väckt igår den 24 mars klockan elva men Malin Axelsson har begärt två veckors respit då man, bland annat, inväntar svar från olika instanser.

- Det stämmer att vi inte hinner bli klara i tid och det berör på att vi inväntar provsvar från Nationellt Forensiskt Center (tidigare SKL), och vi inväntar också svar från den obduktion som gjorts samt att det ska hållas ytterligare för med både en del vittnen samt även den misstänkte 31-årigen.

- Vad som framkommit i utredningen så här långt är inget jag kan uttala mig om då det råder förundersökningssekretess. Men vad gäller det den misstänkte säger angående det han misstänkts för så kan han vare sig förneka eller erkänna brott då han helt enkelt inte minns vad som hände. Vad gäller den bil som han körde vid tillfället så kan jag inte uttala mig huruvida han hade tillåtelse att köra den eller inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om