Dödsskjutningen i Hageby: Två män anhålla i sin frånvaro

Under torsdagen spärrade polisen av ett område i Hageby för att inhämta information som det heter på polisspråk. Man anhöll även två män i sin utevaro och på sannolika skäl misstänkta för mord under torsdagen.

Linköping2016-01-29 13:10

Fortsätta förhör, inhämtning av information och eventuellt nya fynd samt två eventuella gärningsmän identifierade och efterlysta. Helena Ekstrand på Åklagarmyndighetens pressjour är synnerligen tystlåten och hänvisar till det pressmeddelande man skickat ut.

- I övrigt har jag inget att tillägga, säger hon korthugget.

Då utredningen fortfarande är inne i ett tidigt och känsligt skede är det svårt att lämna ut fler detaljer i ärendet. Ytterligare information kring ärendet kan lämnas till media och allmänhet då bedömning från förundersökningsledningen görs att uppgifterna är av en sådan art att utredningen inte försvåras och att bevismaterial är säkrat fullt ut står det i det till pressen utskickade pressmeddelandet.

- Som jag förstår det så har spaningsarbetet varit givande och det är därför vi nu har två misstänkta gärningsmän efterlyst som misstänkta för mord, menar polisens presstalesman Thomas Agnevik som i övrigt inte heller har några kommentarer att ge.

Linköpings tidning har även sökt åklagare och utredare i fallet men utan framgång. Sannolika skäl uttrycker hur stark misstanken är och är den högre graden av misstanke vid anhållande och häktning. Att det finns sannolika skäl för att den misstänkte har begått brottet är i regel ett villkor för att personen ska kunna häktas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om