Dom mot 26-åringen efter knivdramat i Skäggetorp

I går föll Linköpings tingsrätts dom mot den 26-årige man som den 1 juni nästan knivskar en man till döds i Skäggetorps centrum.

Linköping2007-07-17 06:27

Den 26-årige mannen, som i rättspsykiatrisk undersökning konstaterats vara allvarligt psykisk störd, dömdes till rättspsykiatrisk vård för försök till mord.
Det var den 1 juni som Linköping chockades av det tragiska knivdramat i Skäggetorps centrum. En 26-årig man, som bara någon timme tidigare skrivits ut från psykiatriska kliniken, helt oprovocerat anföll en man i Skäggetorps centrum.
Tjuogosexåringen dök upp och satte en kökskniv mot halsen på den andre mannen. Hans offer förde bort kniven samtidigt som han fick omfattande skador på handen. Han fick sedan flera hugg mot överkroppen. Springande från köpcentrumet med sina tarmar hängandes utanför buken blev mannen jagad av 26-åringen.
Jakten fortsatte tillbaka in i centrumet, där 26-åringen slutade sin jakt. Han gick sedan ut igen och fram till en fiskbil och bad försäljaren ringa polisen. Därefter satte han sig och vänta på att bli gripen.
I den tidigare genomförda rättspsykiatriska undersökningen konstaterade man att 26-åringen är allvarligt psykiskt störd. Knivmannen berättade tidigare i våras för sin bror att han var rädd för att han skulle skada eller döda någon. I slutet av maj skrev han frivilligt in sig på psykiatriska kliniken där han vårdades några dagar. Där berättade han emellertid inte om sina tankar på att döda någon. Läkarna var överens om att skriva ut honom, men när han kom hem till sin bostad dök röster upp i huvudet på honom som sa "gör allt, gör inget". Det var samma röster som senare sa till honom att be fiskförsäljaren att ringa polisen.
I går dömdes 26-åringen av Linköpings tingsrätt. Han stod åtalad för försök till mord, och trots att han erkänt sitt brott ansåg 26-åringen själv att han borde dömas för grov misshandel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om