Dramatik på moderatstämman

Det svänger onekligen om det så kallade "Arbetarpartiet", moderaterna, just nu. Arbetsstämman inför Europavalet är avklarad och partiet har nu även plockat fram en regional kandidatlista till riksdagen efter viss dramatik på sin stämma. Förspelet till stämman har inte saknat dramatiska inslag.

De sex första namnen på listan.

De sex första namnen på listan.

Foto:

Linköping2013-10-28 07:45


Det givna första namnet och före detta biståndsministern Gunilla Carlsson meddelade för en tid sedan att hon ville hoppa av regeringen vilket ledde till att hon hamnade på 30:e och sista platsen och är därmed borta från riksdagen.
Den mediala turbulensen kring riksdagsledamoten Gunnar Axén gjorde att han i "förtid" hoppade av sin valbara plats och fanns inte med alls med på listan.

Bakläxa för valberedningen
Förutsättningarna för stämmans ombud var satta.
När moderaterna i Östergötland i lördags skulle fastställa sin riksdagslista hade nomineringskommittén förslagit en del nya namn till valbara platser.
I kommittéförslaget skulle Catharina Rosencrantz, Erik Östman och Claes-Göran Österlund hamna på riksdagsplatser, trots att ingen av dem har suttit i riksdagen tidigare.
Men stämman bestämde annorlunda och enbart Erik Östman hamnade bland de fyra främsta och kommer med största sannolikhet in i riksdagen. Stämman plockade istället in sittande och erfarna riksdagsledamöter som Finn Bengtsson och Betty Malmberg på valbar plats igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om