Drog till Norge för att jobba

För sex år sedan drog han till Norge för att jobba på fiskebåt och där föddes tanken på en egen fiskbil någon gång i framtiden. Han kom ihåg fiskbilen från barnsben med välbehag och på de långa fisketurerna på haven utanför Norges kust började idén att formas. Först blev den en ombyggd bil som han körde runt i villakvarteren i Norge och sedan tre år tillbaka har han flyttat hem till Linköping igen Robin Malmström och med sig tog han även affärsidén.

Här var det räkor och allt annat som en fiskälskare skulle kunna tänka sig i frysen hos Robin Malmström. Foto: Lasse Hejdenberg

Här var det räkor och allt annat som en fiskälskare skulle kunna tänka sig i frysen hos Robin Malmström. Foto: Lasse Hejdenberg

Foto:

Linköping2012-07-14 04:06


2006 drog Linköpingssonen Robin Malmström till Norge för att jobba på fiskebåt med fisk och skaldjur. Resorna ute på sjön var inte bara långa, de var fyllda av arbete också.
Under fem-sex veckor kunde de vara ute och det speciella med de här båtarna var att all fisk som togs upp, rensades inom tre timmar, glaserades med havsvatten och frystes in.

Idéerna poppade upp
Det är det som kallas färskfryst fisk, inte att förväxla med den fisk som först fryses, skeppas till Kina för rensning och sedan fryses in igen för att skeppas tillbaka till oss här i västeuropa.
Det var här som idén om en egen fiskbil började ta form.
- Jag visst att jag ville göra något efter de här åren på sjön och hade en ganska romantisk bild i huvudet om en egen rörelse, berättar Robin.
En bil införskaffades och byggdes om till en frysbil och sedan styrdes kosan runt i villkvarteren i Norge.
- Affärerna gick mycket bra, säger han, men efter ett par år började längtan efter barndomsstaden komma tillbaka berättar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om